Uzavíratelné sáčky můžete využít i pro soběstačný proces, co se týče přípravy zdravých pokrmů. Možná také patříte k lidem, kteří se zajímají alespoň povrchně o zdravou výživu, a zaslechli jste, jak málo prospěšné, nebo dokonce škodlivé je konzumovat pravidelně bílou mouku. Ta je zpracovávána tak, že je v ní zachováno pouze vnitřní jádro (endosperm), zatímco vnější slupka je odstraněna. V té se však nachází většina velmi důležitých živin, jako jsou minerály a stopové prvky a některé vitamíny, takže se tím vlastně zbytečně ochuzujete. Mnohem lepší variantou je mouka celozrnná, a vůbec nejlepší je, takovou mouku si vyrábět doma.
Umelte si vlastní mouku
Existuje mnoho různých mlýnků na obilí, některé jsou ruční, jiné elektrické, ale v zásadě všechny docílí toho, že si vždy umelete potřebné množství mouky pro vaše výrobky. Tím pádem mouka nestárne, nežlukne a zachová si všechny živiny obsažené v celém obilném zrnu.
Obiloviny mají tu výhodu, že je můžete doma skladovat velmi dlouho, třeba i několik měsíců, pokud jim dáte vhodné podmínky. Například v plastových pytlích či sáčcích na zip. Uzavíratelné sáčky jsou pro toto ideální a obilí v nich vydrží bez úhony velmi dlouho.
Uzavíratelné sáčky https://www.2pack.cz/sacky-pytle/zip-sacky-2pack si však můžete ponechat i pro uložení již vyrobené mouky, např. jí namelete do zásoby na celý týden (za týden se nijak její kvalita nezhorší) a můžete jí pak používat třeba každý den. A tip na závěr – mouku nasypte do sáčku a ten ponořte do vody, tím z něj vytlačíte téměř všechen přebytečný vzduch a budete mít takřka vakuové balení, které je pro skladování mouky ideální.
Sáčky můžete samozřejmě využít i pro skladování oříšků a semínek, strouhanky, sušeného ovoce a mnoha dalších trvanlivých potravin. Sáčka se hodí i do chladničky nebo do mrazáku, zkrátka kamkoli, kde doma pracujete s potravinami.